گزارش سفر به استان های خوزستان و لرستان و بازدید از مناطق سیل زده
اینجا خوزستان است؛ قلب تپندهی ایران زمین
روزهای آغازین سال ۱۳۹۸ است، ناگهان خبر میرسد بر اثر شکسته شدن سیلبندهای روستاهای اروندکنار و جاری شدن سیلاب دو کودک سه و شش ساله در نهر قصر جان باختند. علت سیل در این منطقه، مد دریا و ورود آب دریا به رودخانه و طغیان آب نهرهای روستاها گزارش شده است. گفته میشود: به دنبال رها سازی آب سدها در بالادست رودخانهی کارون، حجم آب این رودخانه در مقطع پایین دستی خرمهشر به شکل کم سابقهای افزایش یافته است. مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ایران درباره وضعیت بارشهای این منطقه اعلام میکند: بیشترین نگرانی ما برای استان خوزستان است. چون سدها پر و حتی برخی از آنها سرریز شدهاست و احتمال آبگرفتگی در دشت خوزستان وجود دارد، نگران هستیم که طغیان آب، دشت را به حالت غرقابی دربیاورد. مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان میگوید: در دو هفته گذشته دستکم ۲۳۰ روستا تخلیه شدهاند.
اینجا لرستان است؛
جایی که کوههاییش مردمانند و مردمانش کوهها، تنها چند روز پس از شادمانی نوروز تصاویری منتشر میشوند از مردمی پناه گرفته بر سقف خانههایشان، از خانههایی که آب آنها را میبرد هر کجا که میرود، مثل مسافرانی نشسته بر نیل.
صدای فریادها، گریه و زاریها و ضجههای زنان، مردان و کودکان الیگودرز، پلدختر، معمولان و خرم آباد میپیچد در گوش ایران زمین. آمارها از کشته شدن ۵ نفر در موج اول بارشها و ۱۰ نفر در موج دوم در لرستان میگویند، بیشترین تعداد مصدومان سیل از این استان گزارش میشود؛ ۲۵۶ نفر.
کمتر از یک روز از انتشار تصاویر و اخبار لرستان میگذرد، اولین گروه امدادی مردمی با مشارکت مردم کرمانشاه و اصفهان وارد لرستان میشوند، و بعد از آذربایجان، از تهران، از خراسان و …
مردم این شهرها هنوز در میان گِل و تاریکی و رنج گرفتارند و در کنارشان مردمی از همهی شهرهای دیگر در تلاشاند که زخم تن خستهی لرستان را التیام بخشند.
دیدگاهتان را بنویسید